Blog

Uw auto is toch niet belangrijker dan u zelf?

10 december 2019 • Leefstijl

U vindt het vast heel normaal: uw auto moet heeft af en toe een onderhoudsbeurt nodig. Een goede garage kijkt of er zaken zijn die u misschien zelf nog niet heeft opgemerkt, die toch vervangen of gerepareerd moeten worden. Zo checkt de garage bijvoorbeeld of de motorolie vervangen moet worden en of het profiel van de banden nog voldoende is. En als uw auto al iets ouder is, zorgt de garage ook voor de APK – keuring. De garage doet dit alles niet alleen in het belang van de veiligheid van u, uw passagiers en medeweggebruikers, maar ook om vervelende situaties te voorkomen, zoals midden in de nacht ergens stil te komen staan.

Zo’n onderhoudsbeurt voor onze auto vinden we allemaal heel normaal. Maar hoe vaak laat u naar uw eigen financiële situatie kijken? Dat is eigenlijk raar, want waarom wel voor u auto? En niet voor uzelf en uw gezin? Bovendien zijn er nogal wat ontwikkelingen die voor uw financiële zekerheid belangrijk zijn. In deze nieuwsbrief behandel ik een paar van deze ontwikkelingen, vooral met het doel u te laten zien hoe belangrijk periodiek onderhoud van uw zekerheidspakket is.

Betaalt u niet te veel voor uw hypotheek?

Heeft u in het verleden een hypotheek genomen op uw huis? Dan is het belangrijk om regelmatig te controleren of u daarvoor niet te veel betaalt. Het kan zijn dat door de aflossingen die u doet, u recht heeft op een lagere rente. Niet alle banken informeren u actief daarover, maar gaan pas over tot de korting als u hierom uitdrukkelijk vraagt.

Soms kan het zelfs voordelig zijn om te kijken om uw bestaande hypotheek te beëindigen en een nieuwe lening tegen een mogelijk (veel) lagere rente af te sluiten.

Betaalt u wel de juiste premie voor uw levensverzekering?

Veel Nederlanders hebben een levensverzekering afgesloten. Bijvoorbeeld om kapitaal op te bouwen voor de aflossing van de hypotheekschuld of om een terugval van het gezinsinkomen op te vangen als een van de kostwinners onverwacht komt te overlijden.

Ook bij een levensverzekering is het belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen. Verandert uw gezinssituatie? Dan kan het wenselijk zijn de verzekerde bedragen aan te passen. Of bijvoorbeeld na een scheiding is het verstandig opnieuw te kijken wie recht heeft op de uitkering. Ook als een van de verzekerden gestopt is met roken, kan het belangrijk zijn om dit door te geven aan de verzekeringsmaatschappij, want vaak kan dit leiden tot een aanzienlijke lagere premie. Daarnaast maken veranderingen in de fiscale wetgeving het soms wenselijk de in het verleden afgesloten levensverzekeringen aan te passen.

 Klopt uw pensioendatum?

In het recente verleden wist iedereen: op 65 jaar start mijn AOW. In de afgelopen jaren is deze ingangsdatum opgeschoven. In de komende jaren zullen verdere verschuivingen plaatsvinden. Veel mensen hebben in het verleden plannen gemaakt en overeenkomsten afgesloten met de gedachte dat ze op 65 jaar zouden stoppen met werken. Door het opschuiven van de AOW-leeftijd ontstaat er nu een gat tussen die verwachting en realisering. Indien dit “gat” niet tijdig wordt gesignaleerd kunnen niet alleen grote teleurstellingen, maar ook grote problemen ontstaan.

Al deze voorbeelden laten zien dat het regelmatig laten controleren van uw financiële situatie en uw verzekeringen belangrijk is.

Regelmatige controle: ik doe het graag en met aandacht

Ik behartig uw belangen op het gebied van financiële diensten. Onderdeel van mijn dienstverlening is dat ik graag periodiek uw financiële producten controleer om ervoor te zorgen dat deze goed blijven passen bij uw actuele situatie en bovendien aansluiten bij de laatste wijzigingen op het gebied van wet- en regelgeving. Neemt u contact met mij op voor het maken van een afspraak? 06 – 40669342


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu Title
Spring naar toolbar